У свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, в однойменному храмі відсвяткували храмовий празник. Парафіяльна спільнота взяла участь в урочистій Божественній Літургії за мир в Україні. До молінь доєдналися також внутрішньо переміщені особи та запрошені гості з навколишніх сіл. 

Під час проповіді о. Василь Філіпович звернувся з духовним словом до парафіян та гостей:

«Марія є для нас прикладом того, як Бог діє в нашому житті, коли ми маємо  довіру до Нього. Це видно на прикладі свята Покрови Пресвятої Богородиці, що відбулось у Влахернському храмі у 910 році. Бог вислухав Богородицю, яка молилася за місто, оточене ордою, тому що Марія завжди була послушною і довірливою до голосу Божого, а особливо до слів Ісуса: «Блаженні ті, які слухають слово Боже і зберігають його»(Лк. 11:28)».

Після Літургії душпастирі освятили воду та помолилися панахиду за упокій усіх Героїв, які загинули захищаючи Незалежність України.

Як відомо, в урочищі Підлюте з початку війни приймали вимушено переселених осіб, і станом на сьогодні там проживає 28 вимушених переселенців з Миколаєва, Лисичанська, Донецької та Херсонської областей, Харкова, Запоріжжя, Краматорська, Лиману та Бердянська.

Повідомив о. Василь Фільпович