В понеділок, 13 червня, з нагоди свята Зіслання Святого Духа, біля каплички на присілку Мурафино, що в м. Галич, відбулася Божественна Літургія, яку відслужили священники Галицького деканату на чолі з деканом о. Ігорем Броньовським.

«Вже вп’яте галичани зібралися дружною християнською родиною на цьому місці, щоб подякувати Господу за його ласки, помолитися за мир на українській землі, просити в Бога сили, відваги і здоров’я для наших захисників та утіхи для тих людей, які стали вимушеними переселенцями», — розповів прот. Степан Рипньовський, прессекретар Галицького деканату, зазначивши, що ця парафія є справді живою, попри те, що на даній території проживає невелика кількість людей.

Довідково:

Дана каплиця була подарована галицькій громаді з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина та за сприяння о.Михайла Клапківа — економа Архієпархії. До цього вона довгі роки служила молитовним храмом перед пологовим будинком в м. Івано-Франківську. У 2015 році за сприяння Олега Кантора була перевезена до Галича і встановлена для духовних потреб жителів міста на вул. Замковій на час будівництва церкви Священномучеників Станіславівських.

Повідомив о. Степан Рипньовський