У неділю, 12 червня, на свято Зіслання Святого Духа в с. Стриганці біля храму Пресвятої Трійці Єзупільського протопресвітеріату освятили та урочисто підняли жовто-блакитний стяг України.

Ідею встановити український прапор належала пароху села о. Богдану Веприку та церковному братству парафії Пресвятої Трійці.

Жовто-блакитний стяг встановили поблизу церкви Пресвятої Трійці, адже розташований храм на горі, звідки добре видніються мальовничі пейзажі Стриганців.

Долучились до процесу будівництва та монтажу конструкції небайдужі мешканці громади.

«І ось вчора, в переддень Храмового свята великий державний прапор, символ нашої незламності та непереможності, замайорів над селом», — промовив парох храму.

Також привітав зі святом місцевих мешканців селищний голова п. Ігор Лукашевич. Він згадав про воїнів зі Стриганців, які сьогодні боронять мирне небо над Україною, а також принагідно привітав присутніх священнослужителів з їхнім святом.

Парох храму Пресвятої Трійці, о. Богдан, подякував усім присутнім та громаді села за небайдужість й активну допомогу в цій добрій та важливій справі.

«Тож нехай наш Прапор завжди гордо майорить над Україною та буде надійним оберегом у всіх наших справах та помислах!» — з цими словами звернувся священнослужитель до всіх присутніх.

Джерело