На парафії великомучениці Параскевії, що в с. Куропатники Бурштинського протопресвітеріату, відбулося святкування празника Зіслання Святого Духа, яке було насичене багатьма подіями. 

В суботу, 11 червня, напередодні свята Зіслання Святого Духа, до Першого Таїнства Покаяння приступили діти, які ретельно готувалися до цієї події під проводом сестри-монахині Марії від Святого Духа зі Згромадження Воплоченого Слова. Разом з дітьми до Сповіді приступили їхні рідні та хресні батьки. 

Опісля, всі присутні в храмі спільно молилися Велику Вечірню з Литією з нагоди празника П'ятидесятниці. 

В неділю, 12 червня, діти прибули до храму урочистою хресною ходою. Під час Божественної Літургії всі діти причастилися Найсвятіших Христових Таїн, а по завершенні Богослужіння їм вручили пам'ятки про Перше Урочисте Причастя.  

В понеділок, 13 червня, у празник Святого Духа, відбулися традиційні молитовні чування. Розпочалися вони хресною ходою і чином благословення поля. Всі учасники ходи прямували до давнішого храму, де священнослужителі звершили Чин Панахиди. 

Хресна хода завершилася у новому храмі, в якому вірні молилися вервицю за мир в Україні. Після цього відбулася Божественна Літургія, яку в молитвах пожертвували в намірі припинення війни в Україні.

Під час Літургії о. Ігор Клюба звернувся до вірних зі словом проповіді. Пізніше для вірних відправили молебень та прочитали молитви на оздоровлення перед іконою Пресвятої Богородиці. 

Завершилися моління чином освячення води та благословенням всіх вірних, які брали участь у святкових моліннях.

Повідомив о. Богдан Коцовський