Вже другий рік на парафії села Велика Тур’я Долинського деканату при храмі Покрови Пресвятої Богородиці з благословення о. Миколи Фреїшина діє дитяча християнська спільнота «На крилах віри».

Діти зорганізувалися для того, щоб розвивати свої творчі здібності й таланти, брати участь у різноманітних парафіяльних заходах, організовувати свята, поширювати церковні традиції, а головне – спільно творити Живу Парафію і подавати добрий приклад своїм ровесникам.

За цей час діти-учасники спільноти на своїх суботніх зустрічах дізнавалися про життя святих, відкривали для себе світ Біблійних історій, глибше запізнали Божу любов. Вони прожили веселі канікули з Богом, мали цікаві паломницькі поїздки у Страдч, Гошів. Силами спільноти вже проведено цілий ряд важливих акцій, як то «Зробимо Велику Турю чистою», «Подаруй матері свою любов», підготовили вистави до християнських свят. Спільнота також має свою емблему.

Після літніх канікул діти ще з більшою завзятістю приступили до занять. Але так, як бажаючих відвідувати заняття цьогоріч виявилося набагато більше, то керівник спільноти створила молодшу (37 учасників) і старшу групу (21 учасник). Тепер заняття відбуваються два рази в тиждень – в п’ятницю старші учасники, а в суботу молодша група. Разом з батьками обладнали кімнату для занять. Хоч це і пристосоване приміщення, проте дітям тут затишно і близько до церкви.

На одному із останніх занять, після катехетичних наук діти малювали «дерево любові». Воно є символічним, адже кожна поставлена крапочка-листочок означає любов до батьків. Вони також з завзяттям малювали плакат «Бог сотворив і любить нас». Це теж допоможе їм пам'ятати про Божу любов до них. На завершення зустрічі всі отримали завдання – сказати впродовж тижня своїм рідним «Я Вас Люблю», а сказати потрібно стільки разів, скільки крапочок-листочків на дереві.

В планах дитячої організації – цікаві духовні науки, християнські літні табори, спільний відпочинок на природі, ігри, поїздки, прощі і все це на крилах віри разом з Ісусом і Богородицею.

З великих і маленьких цеглинок, день за днем будується у Великій Тур’ї Жива Парафія. І, без сумніву, добрі справи учасників спільноти «На крилах віри» – це також маленькі цеглинки у велику справу.

Більше інформації:

http://parafijavturja.blogspot.com/

https://vk.com/club108776030