З благословення отця-декана Рожнятівського протопресвітеріату Василя Пастуха, вже вчетверте, першої суботи кожного місяця на парафії церкви Різдва Христового смт. Рожнятів проводяться нічні чування.  Цього місяця, а саме 1 жовтня 2016 р. Б., нічні чування відбулись з особливою духовною атмосферою,  так як в цей день в храм  привезено отцем-деканом Василем Пастухом мощі святого отця Піо, які перебували до неділі.

В часі чувань громада храму молилась акафіст до святого отця Піо, молитва на вервиці, молебень до Христа милосердного, а також мала нагоди почути науки «Боже милосердя до людини» та «Милосердні одні до одних». Новинкою стала  Адорація Святих Таїн, яка вперше проводилась на парафії церкви Різдва Христового і сподіваємось, що це стане доброю традицією для наших нічних чувань. Великою підтримкою моління була присутність хористів, які прекрасним співом додали приємної атмосфери у Божому храмі для всіх людей, які знайшли час і можливість спільно донести молитву до Бога через заступництво святого отця Піо для нашої неньки України, за сім’ї та родини, які потребують Божого благословення та опіки Богородиці і всіх святих. На закінчення нічних чувань було відправлено Святу Літургію, яка завершила дев’ятницю до святого отця Піо,  і було вділено благословення святим миром.  

Також, цього дня, напередодні чувань, у світлиці Рожнятівської бібліотеки відбулась година Милосердя на тему «Духовне життя отця Піо» для дітей спільноти  Марійської дружини. Разом з отцем-деканом Василем Пастухом та о. Романом Наритником діти мали змогу послухати катехитичні науки, переглянути відеофільми про людське милосердя та священиче життя отця Піо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свята Місія в Якубові

На завершення заходу діти поділитись своїми думками щодо своїх добрих вчинків. Кожну добру справу, яку зробили самі, чи отримали від близьких та знайомих у вигляді кольорових сердечок вони прикріпили до плакату «Наші добрі діла». Після, повернулися до храму, де для прослави Бога, під супровід гітари виконали духовну пісню «Ми є родина». 

Прес-центр Рожнятівського протопресвітеріату