27 вересня, на свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього, парафія смт. Лисець святкувала Храмовий празник. Свято, повне радості та молитви розпочалося Великою Вечірнею з Литією, яку відслужили місцевий парох прот. Федір Бойко та сотрудник ієрей Василь Скурчанський.

Після чого отці, разом з чисельними парафіянами та гостями, освятили нові священичі ризи, відтак здійснили святковий обхід довкола церкви та освятили воду. Далі парафіяни зустрічали римо-католицьку громаду костелу Успіння Пресвятої Богородиці на чолі з вікарієм о. Ґреґошем та сімнадцятьох отців з  Єзупільського, Богородчанського, Лисецького і  Тисменицького деканатів, які прибули розділити радість храмового празника з усіма.

Урочисту Божественну Літургію очолив прот. Володимир Ковалишин, а з повчальною проповіддю до парафіян звернувся настоятель храму св. Миколая (м. Тисмениця) прот. Володимир Гринишин. У своєму духовному слові отець-проповідник наголосив на важливості хресної смерті у ділі відкуплення, та розповів як ми повинні шанувати Хрест Господній. Знаменно, що віряни чисельно приступили до Таїнств Покаяння та Євхаристії в день престольного свята на парафії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урочисте повернення Богородчанської ікони Божої Матері

Наприкінці торжества о. Федір подякував усім отцям, парафіянам, братству, сестринству та хористам за їхній вклад в організацію такого гарного свята. Всі щиро подякували Господу за прожитий рік, і просили Божих ласк на майбутнє. Наостанок парафіяни та гості мали змогу почастуватися кавою та солодкою випічкою місцевих господинь.

 




Повідомив Юрій Федорчак
семінарист