В ніч з 23 на 24 серпня на парафії Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, що в Івано-Франківську, з ініціативи пароха о. Тараса Нейлюка, місцеві віряни молились за мир та Боже благословення для Батьківщини нашої України.

Розпочались чування з молебня до Христа Чоловіколюбця, після якого на молодій парафії (існує тільки 2 роки) була заснована перша парафіяльна спільнота – «Матері в молитві». Далі за програмою молінь о. Володимир Нейлюк відслужив Вечірню та звернувся до вірних з духовним словом, роздумуючи над постаттю св. Папи Івана Павла ІІ, мощі якого були в храмі впродовж цілих нічних чувань.

Відтак громада молилась вервицю, Акафіст, а священнослужителі повчали присутніх мудрими проповідями. Кульмінацією молінь стала Божественна Літургія, яку очолив Синкел у справах монашества Івано-Франківської Архієпархії прп. о. Йосафат Бойко, ВС. Він прибув на чування разом зі своїми парафіянами з храму свв. Кирила і Методія та люб’язно передав мощі св. Івана Павла ІІ для почитання нашим парафіянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франківські Архієреї очолили молитву за Україну

Дуже цікавою та повчальною для вірян була проповідь о. Йосафат, в якій проповідник роздумував над Таїнством Христового Преображення та закликав присутніх призадуматись над власним життям. Після Літургії священнослужителі окропили людей свяченою водою та помирували, а отець-парох подякував всім за жертву та ревну молитву за мир та Боже благословення для Батьківщини нашої України.


Прес-центр парафії Стрітення ГНІХ