В суботу, 8 жовтня, парафіяльна спільнота храму Пресвятої Богородиці, що у с. Дубівці, здійснила прощу до Відпустового центру «Симеон Лукач» у с. Старуні.

У паломництві взяв участь 231 парафіянин із с. Дубівці. Головним наміренням прощі стала молитва за мир і перемогу України.

Після прибуття до відпустового центру, вірних зустрів настоятель каплиці Пресвятої Родини — о. Юрій Сидір, а також сотрудник каплиці — о. Володимир Лукашевський.

Перебування парафіяльної спільноти в Старуні продовжилося із відвідин музею блаженного священномученика Симеона Лукача.

Відтак прочани мали нагоду молитися у храмі свв. Петра і Павла молебень до блаж. свщмч. Симона Лукача. Богослужіння очолив митр. прот. Олег Каськів — парох парафії Пресвятої Богородиці, що у с. Дубівці.

Також для паломників біля Джерела Матері Божої Неустанної Помочі здійснили освячення води, а відтак всіх прочан поблагословили.

Продовжились моління на старунській горі у каплиці Пресвятої Родини, які очолив о. Олег Каськів, відслуживши Божественну Літургію для вірних.

Крім того, парафіяльна спільнота с. Дубівці мала нагоду молитися Хресну дорогу, розважаючи над 14-ма стаціями.

«Дякуємо тобі Господи що Ти дав нам чудову погоду і своє благословення», — зазначив о. Олег Каськів на завершення паломництва.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ