З 21 по 27 серпня з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології відбувся черговий заїзд духовно-екологічного табору «Метаноя», в якому взяли участь 24 дітей воїнів з Прикарпаття, котрі в даний час захищають нашу державу від окупантів. Табір проходив на базі Бучацького єпархіального реколекційного будинку святого Миколая, розташованому в мальовничому куточку Дністровського каньйону.

Протягом тижня діти мали можливість перебувати в неймовірно позитивній екологічній та духовній атмосфері, отримати багато нових навиків, відчути важливість і силу молитви та засвідчити вдячність Творцеві за землю і країну, в якій ми живемо.

Божественна Лутургія, якою розпочинався кожен таборовий день, молитва на власноруч виготовлених вервицях, катехизація, тематичні проповіді та молитва подяки - це основні складові духовного компоненту табору. Екологічне ж наповнення табору включало в себе щоденні тематичні презентації та екоказочки, здобуття практичного досвіду в сортуванні відходів, енергозбереженні та поведінці на лоні природи. А ще були піші екскурсії, веломандрівки, та незабутні вечори, які допомагали дітям побачити красу рідного краю та збагнути, що нам є що боронити і берегти для нащадків. Всі ці знання та досвід закріплювалися в часі розваг, інтелектуальних ігор та щоденних завдань, які отримували команди.

23 серпня, в День прапора, кожна команда виготовила свій стяг, на якому була відображена державно-патріотична символіка в поєднанні з духовно-християнськими символами. Особливим був День Незалежності нашої держави, в який діти разом з наставниками дякували Господеві за нашу Батьківщину, в якій народилися, прославляли її своїми талантами та спільно приготовляли святкову трапезу.

Заключним етапом табору стала спільна екскурсія дітей до наукового містечка «Нова енергія», де діти мали змогу експериментально познайомитися з різними видами енергії та способами її генерації.

«Мої діти сказали, що будо дуже-дуже бомбезно, цікаво, весело. Ще казали, що кухня була дуже смачна». – ділиться враженнями про табір мама двох дітей – «Ви робите дітей щасливими, та головне – відволікли від гаджетів та інтернету і ближче познайомили з Богом та природою».

Духовну опіку табору здійснювали о. Михайло Дзуль та о. Назар Мицко разом з командою креативних аніматорів.

 

Джерело