В неділю, 28 серпня, на парафії Успіння Пресвятої Богородиці Південного протопресвітеріату, що у с. Крихівці, відбувся урочистий храмовий празник.

Празник розпочався зі Святкової Утрені, під час якої відбувалося мирування всіх вірних.

Урочистою частиною свята стала Божественна Літургія, яку очолив парох парафії митр. прот. Володимир Чорній у співслужінні о. Миколи Мазурика та о. Олексія Саранчука.

В часі своєї проповіді о. Володимир наголосив вірним на важливості святкування храмового празника, зазначивши, що особливістю храму є те, що він підпадає під опіку Пресвятої Богородиці, адже названий Дванадесятим празником — Успіння Пресвятої Богородиці.

Також священнослужитель наголосив на необхідності Тайни Сповіді та Пресвятої Євхаристії у житті кожного християнина.

Завершили Божественну Літургію молитвою «Боже Великий, Єдиний».

Після спільних молінь о. Володимир найперше подякував воїнам за те, що завдяки їм всі вірні в храмі мали можливість молитися у цей день. Також парох висловив вдячність всім, хто брав участь в цьому урочистому святі.

Далі в храмі лунали «Многії Літа», після чого міський голова м. Івано-Франківська п. Руслан Марцінків виступив із привітальним словом і нагородив грамотою пароха за душпастирство на парафії та за соціальне служіння в "Карітасі" Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, а також подякував за служіння сотруднику о. Миколі Мазурику.

Згодом відбулося освячення води й лунало привітання від о. Олексія Саранчука з нагоди празника. Далі парафіян і гостей окропили свяченою водою.

На завершення з нагоди свята біля храму відбувся благодійний ярмарок, під час якого збирали кошти для потреб українських військових. Як зазначили організатори, метою цього заходу було придбання чергового автомобіля нашим захисникам, адже попередньо вдалося придбати вже два службові авто та передати їх на фронт для українських воїнів.

Повідомив бр. Владислав Бабінчук