В суботу, 30 липня, парафіяни храму свв. Кирила і Методія Південного протопресвітеріату, що в с. Крихівці, у супроводі о. Йосафата Бойка ВС, пароха храму, вирушили в далекий похід, звершивши сходження на гору Хом'як.

Щоб підкорити одну з карпатських вершин, у похід відправились чимало осіб — 117 паломників-мандрівників.

Паломництво розпочалося зі збору біля храму свв. Кирила і Методія, де парафіяни вирушили в Карпатські гори.

Прибувши в гірську місцевість, у с. Поляниця мандрівники молилися Божественну Літургію в церкві Входу в храм Пресвятої Богородиці, яку о. Богдан Скірчук у співслужінні о. Йосафата Бойко. Всі охочі мали нагоду приступити до Таїнства Сповіді та Святого Причастя.

Після Святої Літургії мандрівники вирушили в гірський похід, під час якого мали змогу розважати над короткими молитовними зупинками, які проводив о. Йосафат, зі слуханням проповіді про три Божі чесноти: віру, надію та любов.

На вершині гори прочани молилися молебень до Пресвятої Богородиці в наміренні за мир та перемогу України перед фігурою Діви Марії. Опісля всі заносили свої прохання за Батьківщину-Україну в молитві «Боже Великий, Єдиний».

«Папа Іван Павло ІІ ще до свого понтифікату дуже любив походи в гори й сказав такі слова: "Там я найкраще почуваюся. Там дуже легко молитися. І як може бути по-іншому, адже там лише Бог, гори і я". Дякую Богові за цей день, за наших перевізників і паломників-мандрівників, також дякую Богові за хорошу погоду», — промовив о. Йосафат Бойко.

Джерело