Протягом двох місяців на парафії святого пророка Іллі Перегінського протопресвітеріату, що у с. Вільхівка, проходив табір «Діти Цариці миру». Табір відбувався один раз на тиждень, а наприкінці липня — впродовж чотирьох днів.

Християнський табір відвідували понад 80 дітей із с. Вільхівка та с. Рошняте, віком від 2 до 16 років. З дітьми працювала команда «Вільхівські аніматори», зокрема, керівник, троє катехитів та 13 аніматорів, яка сформувалася ще минулого року на цій парафії та постійно розвивається.

Протягом десяти днів перебування у таборі діти збагачувалися духовно на біблійному гуртку, молилися, вивчили багато пісень прослави, брали активну участь в бансах та руханках.

Також діти брали участь у багатьох розвагах — «Великій грі», квесті, конкурсах, вікторинах, естафетах та різноманітних майстер-класах.

Завершився табір святом «Вечір талантів», під час якого юні учасники продемонстрували свої різноманітні таланти: від хореографії, гри на музичних інструментах, вокальних здібностей до виставки виробів, математичних здібностей, відгадування держав за прапорами, спортивних вправ.

На святі також звучало багато патріотичних пісень і віршів, крім того, діти підготували патріотичні малюнки.

На кожній темі в таборі катехити торкалися подій війни — мужності воїнів, милосердя волонтерів, а найпершою була тема "Мир", якого так чекають всі українці.

А на завершення табору учасники мали поїздку до урочища Лужки та урочища Підлюте, де молилися у храмах, слухали розповіді священників про ці молитовні місця.

Під час поїздки всі брали участь у командних іграх, зокрема, діти, батьки, аніматори та священники. Зворушливим моментом стало обговорення вражень про перебування у таборі у великому дружньому колі.

«Все, що відбувалось у таборі, було на славу Божу, адже " Мій Бог великий. Гори Він здригає, море наповняє, ховає від біди..."», — промовили організатори літнього християнського табору на завершення.

Повідомила п. Тетяна Бойко