У неділю, 24 липня, парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці на чолі з душпастирями парафії здійснили пішу прощу до Матері Божої у Зарваниці. Організатори назвали подію особливо важливою, адже кожний ніс у своїх серцях одне важливе прохання - мир на нашій рідній землі.

У перший день, подолавши 50 км, паломники зупинились на ночівлю у чудовому місці - «Джерело Всецариці» (с. Гончарівка), яке чарувало спокоєм та прохолодною джерельною водою. Прославивши Бога в Святій Літургії, усі спільно готували смачну вечерю та в колі паломницької сім'ї дякували за день, що минає.

На другий день усі разом паломники рушили дорогою, яка вела до спільної мети. Але цей шлях не був би таким легким, якби своєю щирою любов‘ю та підтримкою одне одного парафіяни не зробили цей шлях незабутнім. Пригощались смаколиками, які були у кожному наплічнику, обливались прохолодною водою, шукали зупинки, де ховалися від сонця та щиро раділи тому, що любов Божа панувала між ними.

Попри численні мозолі, спеку та втому складали свої молитви нашій небесній Матінці, яка провадила їхпротягом цієї подорожі.

«Ми просимо Небесну Царицю, щоб вислухала наші прохання, які принесли Їй та взяла під свій Покров наших воїнів, які ціною власного життя захищають нас. «Бо всякий народжений від Бога перемагає світ; і ця перемога, що перемогла світ,- віра наша» (1 Ів. гл.5.4.)», - наголосив о. Віталій Сенько.