З 15 по 18 липня на парафії Покрови Пресвятої Богородиці, що у с. Голинь, проходив християнський дитячий табір, який об'єднав понад 250 дітей. Протягом цих днів діти мали чудову можливість відпочити та провести веселі канікули з Богом у дружньому колективі.

Кожного дня відправлялася Божественна Літургія, на якій священнослужителі виголошували науку та розважання про Слово Боже. Кожен з учасників мав нагоду приступати до Пресвятої Євхаристії.

Парафіяльний табір був насичений різними іграми, бансами, квестами, цікавими вікторини та майстер-класами.

Про мету табору розповів один із священників о. Микола Хомин:

«Основною метою цього дитячого табору є поглиблення знань про християнську релігію. Впродовж трьох днів табору роздумуємо про віру, надію та любов. Стараємося донести їх до присутніх діток, посіяти те зерно, щоб воно в майбутньому проросло і дало гарні плоди. День розпочинаємо із Божественної Літургії, під час якої кожна дитина має змогу прийняти Святе Причастя. Протягом наступних шести годин проводимо ігри, змагання, естафети, банси, квести, а також майстер-класи. Також малюємо та виготовляємо вервички. Звичайно, молимося за мир в Україні та припинення війни і повернення додому наших воїнів. Це не тільки активний відпочинок, але й черпання Божої науки».

Декан Голинського протопресвітеріату о. Анатолій Козак, пояснює, що організатори та священники вирішили провести цей табір саме в такий спосіб, щоб частково розвеселити та підтримати дітей і молодь, які зазнали негативу через воєнні дії.

«Ці три дні провели у духовній атмосфері з молитвою, іграми та новими знаннями. Були серед дітей і ті, родичі яких зараз на фронті, тому ми старалися відволікти їх від цих подій. І здається, з Божою допомогою, у нас все вийшло», — зазначив о. Анатолій.

Повідомив о. Микола Хомин