У неділю, 11 грудня, на парафії Святого Архистратига Михаїла, що у м. Калуш, братерська організація чоловіків-католиків «Лицарі Колумба» молилися перед іконою Гваделупської Матері Божої.

Чоловіки молилися молебень до Богородиці, у якому просили здоровʼя для наших захисників та захисниць. Крім того, учасники спільноти молилися на вервиці за мир, перемогу та спокій в Україні.

Настоятель храму о. Іван Бігун подякував братам за невтомну працю від початку війни на благо нашого війська та багатостраждального українського народу.

Отець Іван окропив свяченою водою братів лицарів Колумба. На завершення духовенство парафії Святого Архистратига Михаїла УГКЦ  молилося за Україну «Боже Великий, Єдиний».

Довідково:

Згідно переказу, зранку 12 грудня 1531 року Пречиста Діва Марія з’явилася одному з перших християн Мексики Хуану Дієго. Цього дня на пагорбі Тепейяк біля руїн язичницького храму несподівано засяяло яскраве світло, і перед ним з’явилася прекрасна смуглява чорноволоса дівчина. Вона мала дивне, блискуче вбрання — рожеву туніку і блакитну накидку із золотими зірками, переперезаною чорною стрічкою (у ацтеків це була ознака вагітності). Молода жінка веліла Хуану передати християнському єпископові такі слова: «Я — Діва Марія, Мати Істинного Бога, що дає і зберігає життя. На цьому місці треба побудувати храм, де твій народ і всі люди, які щиро просять Мене про допомогу у своїх бідах і турботах, отримають її».

Прибувши вдруге на місце об’явлення Богородиці, Хуан Дієго побачив розкішний кущ троянд, що розцвів на безплідній скелі. «Візьми ці троянди, загорни в свій плащ і віднеси єпископові», — промовила Богородиця. На прийомі у єпископа селянин мовчки розгорнув плащ, і троянди посипалися на підлогу. Усі присутні впали на коліна, бо побачили на плащі дивовижне зображення Богородиці.

Ця чудовна подія дала початок мирні християнізації мексиканських індіанців. Тільки впродовж 1532–1538 років вісім мільйонів індіанців прийняли християнство. І це було одним із найбільшим чудес.

Нерукотворний образ Діви Марії Гваделупської вже п’яте століття зберігається у базиліці, яку збудували на місці обявлення, і є унікальною чудотворною іконою, відомою своїми багаточисельними зціленнями та чудами.

Джерело