В суботу, 2 жовтня, до Марійського духовного центру в Зарваниці, що на Тернопільщині, відбулася річна проща Згромадження Воплоченого Слова.

Згромадження Воплоченого Слова щороку в першу суботу місяця жовтня відправляється в паломництво до Зарваниці, щоб припасти до стіп Богородиці Зарваницької, дякуючи Пресвятій Діві Марії за Її материнську опіку.

Прочанами до відпустового центру стала вся спільнота Згромадження Воплоченого Слова, а також численні парафіяни багатьох храмів із різних містечок України.

Разом із отцями та монахинями до відпустового місця прибуло чимало паломників (понад 500) із Закарпаття, Івано-Франківська, Вінниці, Бурштина, Стрия, Тернополя та інших місць де служать отці та сестри Чернечої Родини Воплоченого Слова.

Зокрема, у паломництво вирушили прочани з міста Івано-Франківська із храмів Різдва Христового та свв. Кирила і Методія, що у Крихівцях, м. Бурштина із Монастиря Сестер чернечої родини Воплоченого Слова, м. Стрия із Монастиря Сестер чернечої родини Воплоченого Слова та парафіяни храму Всіх Святих Українського народу, Домів Милосердя з Крихівців із Горохолино (Івано-Франківщина) та з Петриків (Тернопільщина).

Крім того, участь у прощі взяли парафіяни із м. Вінниці, зі смт. Дубового, що на Закарпатті, із м. Тисмениці, із с. Лучинці, що на Рогатинщині, а також родичі й друзі священників та монахинь чернечої родини Воплоченого Слова.

Під час паломництва прочани мали нагоду молитися на Божественній Літургії, яку очолив о. Антоній Вацеба, ВС — провінційний настоятель ЗВО в Україні у співслужінні численних священників ЗВО.

В часі Святої Літургії у своїй проповіді о. Антоній ділився думками із вірними про мир із Богом, із собою та ближніми, наголошуючи на важливості молитви про мир.

На завершення Божественної Літургії священнослужителі здійснили Чин освячення води.

Під час прощі до Зарваниці паломникики молилися Хресну Дорогу та відвідали чудотворну ікону Богородиці Зарваницької.

Джерело