У п'ятницю, 19 серпня, на парафії Преображення Господнього Західного протопресвітеріату, що мікрорайоні Пасічна, відбувся урочистий храмовий празник.

Настоятель собору Преображення Господнього, отець Борис Гобир, ініціював молитву за наших захисників, мир та перемогу України.

З великим піднесенням духу і молитви звершилася Божественна Літургія, яку очолив о. Йосафат Бойко, ВС, у співслужінні пароха собору о. Бориса Гобира, сотрудників та за участю чисельного духовенства Івано-Франківської Архієпархії й інших єпархій УГКЦ.

Під час Літургії о. Йосафат звернувся до вірних та гостей храму зі словами:

«Це свято Спаса нашого Ісуса Христа має дуже глибоке значення. У Книзі Діянь читаємо, що немає іншого імені, яким ми можемо спастися — це ім'я Ісуса Христа, нашого Спасителя. Сьогодні нам Євангеліє розповідає, що Христос взяв трьох учнів — Петра, Якова, Івана — на гору Тавор та преобразився у славі, щоб утвердити їх у вірі та показати, яким буде вічне життя. Так само Господь кличе кожного з нас до вічного життя та хоче, щоб всі ми спаслися й прийшли до пізнання істини».

Цього святкового дня багато віруючих приступили до Святого Причастя.

Отець Борис Гобир звернувся до присутніх із проповіддю про величну подію Преображення Господнього, а також привітав парафіян зі святом, престольним празником.

Крім того, з вітальним словом виступив міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків.

По завершенні Літургії франківці і гості міста освятили кошики з фруктами та зіллям.

Джерело