З 11 по 14 серпня на парафії Великомучениці Параскевії Бурштинського протопресвітеріату, що у с. Куропатники, тривав дитячий християнський табір "Канікули з Богом".

Протягом чотирьох днів відбувалися зустрічі з дітьми та молоддю. Божественна Літургія, катехизація, банси, ігри, майстер-класи — все це мало на меті зблизити молодь й дітей із Богом.

В другий день табору, за сприяння Бурштинської міської ради, молодь відвідала Відпустовий центр блаженного Симеона Лукача у с. Старуня.

Під час відвідин о. Володимир Лукашевський розповів про життя блаженного священномученика, опісля всіх учасників поблагословив мощами святого.

Під час перебування в Старуні молодь мала нагоду взяти участь в Хресній Дорозі, Божественній Літургії, молитві на вервиці біля купелі Божої Матері.

Третього дня табору молодь парафії проводила цікаві ігри і конкурси біля храму. А вже після обіду цілою парафією і гостями ми зустрічали мощі святої Параскевії.

Традиційно відбувалися молитовні чування. Після Літургії о. Тарас Огар розповів про життя святої Параскевії та важливість чесноти терпеливості для всіх людей. Згодом перед іконою Божої Матері священники звершили Молебень. Завершилися чування водосвяттям і благословенням вірних, маку, меду, зілля.

Після чування відбувалася парафіяльний ярмарок для збору коштів на ЗСУ. Усі присутні смакували солодощами та іншими стравами, а також мали нагоду придбати сувеніри, які виготовила молодь парафії. Парафіяльний хор співав патріотичних пісень на підтримку духу народу.

У неділю, після завершення Літургії, відбулося урочисте закриття табору та благословення дітей. Хресною ходою учасники заходу пішли до старого храму, де звершили Акафісне співання перед мощами святої Параскевії. Опісля о. Богдан Коцовський відвідав хворих зі Святими Тайнами й мощами.

«Щиро дякую Богу за ці благословенні дні, коли діти, молодь, парафіяни єдналися навколо Божої святині та підносили благання про перемогу і повернення воїнів додому», — мовив о. Богдан Коцовський на завершення табору.

Повідомив о. Богдан Коцовський