Нещодавно молодь парафії св. влкмч. Юрія, що в с. Угорники, взяла участь в літньому християнському таборі «Ми непереможні діти Божі», який проходив у Вишкові — в мальовничих Карпатах.

Учасниками табору стали 56 дітей. За мету організатори ставили формування сильної морально-здорової української особистості, яка є майбутнім Церкви Христової та Батьківщини-України.

Табір пройшов за принципом чіткого розпорядку: руханка, Божественна Літургія, а опісля — наука, сніданок, катехизація на тему "Божі Заповіді", пізнавальні майстер-класи, дозвілля — купання в басейні, соляна печера, більярд, теніс, спорт, обід, вільні ігри, естафети, підвечірок, вечеря, підсумок дня і молитва на вервиці — за перемогу і мир в Україні.

На завершення табору, згідно з програмою, юні учасники мали змогу відвідати Гошівський монастир на Ясній Горі та приступили до молитви перед образом чудотворної ікони Гошівської Божої Матері.

Насичений таборовий день дав змогу відвернути дітей від звучань сирен та складного теперішнього часу, а також від ігор і телефонів. Активно проведений час для кожної дитини дав змогу відчути себе у команді, яка має спільну мету.

«Хочу скласти подяку батькам, які довірили в цей тривожний час нам своїх дітей, і нашій парафіяльній команді катехитів та аніматорів: п. Ользі Кліщ за структурну і відмінну катехизацію та рятівника табору у медицині й спокої, Вікторії Митник, Мажак Діані, Трухан Ярині за чудову анімацію, п. Юрію Пахомову — вчителю хімії за чудові досліди й майстер-класи, Трухан Оксані — пані-добродійці за проведення англомовних занять та Татумиряк Наталії — пані-добродійці за підтримку і контроль харчування дітей, а також нашому парафіянину Ярославу Паранюку за підтримку та надані трансфери», — розповів отець-парох прот. Юрій Трухан.

На завершення табору «Ми непереможні діти Божі» діти з батьками отримали відзнаки і склали подячну молитву Господеві в парафіяльному храмі.

Джерело