У понеділок, 18 липня, на парафії Різдва Христового, що в м. Галич, розпочався парафіяльний тематичний табір для дітей "Море життя. Воєнне літо 2022" за підтримки «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».

Парафія Різдва Христового уже 5-й рік поспіль організовує християнський літній табір для дітей міста та району.

Цьогоріч програма табору передбачає духовне єднання дітей з різних регіонів України. Всього в таборі зареєструвалися 60 учасників, у тому числі з сімей внутрішньо переміщених осіб, впродовж п’яти днів зможуть змістовно та цікаво провести час.

Ігри, банси, майстер-класи, екскурсії, а також наставництво підростаючого покоління в дусі вічних біблійних істин – така програма цього християнського табору.

«Це літо особливе тим, що церква Різдва Христового радо прийняла до табору діток, яких повномасштабна війна змусила покинути рідний дім та шукати прихисток на Заході України. У нашому таборі зареєстровано 30 внутрішньо переміщених осіб. Ця цифра надзвичайно велика для нашого маленького містечка. Маємо надію, що ці дітки у нашому таборі не тільки зможуть збагатитися духовно, а й знайти нових друзів серед місцевих вихованців, які допоможуть їм краще звикнути до життя у новому місті», — зазначають організатори табору.

Перший день табору розпочався з Божественної Літургії, яку відслужили о. Ігор Броньовський, о. Володимир Кузюк та о. Володимир Палій.

Під час урочистого відкриття учасників табору привітав міський голова Олег Кантор. Він наголосив на важливості виховання дітей у християнському дусі, в любові до Бога та до Церкви, а також побажав присутнім гарно відпочити, набратися сил та здобути нових друзів.

Протягом кількох годин діти грали рухливі ігри на знайомство, брали активну участь у катехизації, танцювали запальні банси, придумували назви та гасло своїх команд, які пов'язані з реаліями сьогодення.

«Також хочемо висловити особливі слова подяки міському голові Олегу Кантору, який зробив вагомий внесок в організації нашого табору, Ользі Головашкіній за сприяння в отриманні гранту на реалізацію табору та Богдану Черевку за інформаційний супровід».

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ