З 14 по 18 червня при парафії святих Кирила і Методія, що у Івано-Франківську (Крихівці-Долина), якою опікуються отці Воплоченого Слова, відбувся щорічний дитячий християнський табір-ораторій. Попри такий непростий час, в якому зараз живемо, у цьому літньому ораторії загалом взяли участь близько 100 дітей різного віку.

Близько 20 аніматорів, молодь парафії, допомагали в організації та проведенні; матері готували смачний обід для діток. І так спільними зусиллями та в родинному дусі відбувся табір «Моє Непорочне серце тріумфуватиме», який був присвячений 105-ій річниці об'явлень Богородиці у Фатімі. Організатори обрали саме таку тему табору, щоб ще раз звернути увагу на ті прохання нашої Небесної Матері, з якими вона звернулася до трьох фатімських пастушків у часі І Світової війни: «Моліться щодня на вервиці, щоб закінчилася війна...та багато жертвуйте...».

Кожен день в таборі розпочинався з Божественної Літургії, а також діти мали можливість приступити до Святої Тайни Сповіді. А протягом дня проводились численні гуртки, на яких вчилися робити різні цікавинки, мали ранкову руханку, захопливі ігри та естафети, різні творчі завдання, представлення команд, яких було аж 4! Кожний день був тематичним: день, присвячений українській пісні; день спорту; день водних змагань; день талантів. 

А ще священники щодня проводили для дітей невеличкі духовні науки, щоб кожна дитина відкрила в собі це велике бажання ще глибше пізнати і полюбити Бога і Богородицю, нашу Добру Маму та навчитися, як маємо відповідати Їй за ту постійну опіку і любов, яку має до нас. А маємо відповідати своїми маленькими щоденними жертвами та молитвою на Вервиці, яку ми з дітками також молилися щодня. Молилися, щоб закінчилася війна і наступив мир, щоб ми всі знову раділи, щоб всі наші воїни щасливо повернулися додому... І віримо, що так і буде, бо щира дитяча молитва може робити великі чуда!

«Дякуємо Богові за все і молимося за плоди цього літнього табору-ораторію. Дякуємо отцям за духовну опіку; сестрам, братам-семінаристам та аніматорам – за допомогу, матерям – за смачні обіди, а всім дітям за те, що прийшли і спільно молилися та змагалися за перемогу!», – зазначають організатори.

Найважливішим є те, що кожна дитина, як і кожен з нас, хто брав участь у підготовці та проведенні цього табору, тут, при храмі, отримав ласку духовно збагатитися і зростати, а також ще більше наблизитися до Богородиці, пізнати глибину любові Її Материнського Непорочного Серця, яке все ж тріумфуватиме!

Повідомив о. Йосафат Бойко, ВС