В неділю, 22 травня, у с.Вільхівка при храмі св. пр. Іллі відбувся флешмоб з патріотичними піснями, які є актуальними на фоні теперішніх подій в Україні. В заході взяли участь 57 дітей.

Наймолодші учасники - це дітки, які ще не досягли трирічного віку. Серед учасників було семеро дітей, які очікують свого батька з війни. Також в заході брала участь дівчинка-переселенка, яка досить легко влилася у парафіяльну спільноту.

Діти протягом тижня збиралися на церковному подвір'ї на репетиції, куди їх приводили батьки, а опісля разом молилися Молебень до Пресвятої Богородиці. Молодша група виконувала пісню "Ой у лузі червона калина", а середня — "Батько наш Бандера". Старші дівчата, які були хористами-аніматорами, працювали над хореографічною постановкою під музику популярної пісні "Стефанія". Завжди підтримує і бере участь у таких дійствах місцева талановита співачка Ірина Томків, яка також виконала цю пісню.

«Такі заходи сприяють згуртованості дітей на парафії. Особливо захоплюючим був момент, коли діти рухалися по дорозі з кульками патріотичних кольорів. Це справді додає віри у перемогу», — зазначили організатори флешмобу.

Повідомила п. Тетяна Бойко.