Ще з перших днів війни жителі с. Вільхівка Калуського деканату активно займаються волонтерською діяльністю, вірячи в перемогу України та наближаючи до успіху нашу Батьківщину.

У храмі Святого Пророка Іллі парафіяни щоденно збираються на молитву за мир та за воїнів з рідного села, які зараз перебувають на фронті. У місцевому магазині облаштувати волонтерську кухню, де готують для захисників.

Активні волонтери з села проводять збір коштів на закупівлю техніки, військової амуніції та всього необхідного для воїнів. Крім того, багато допомоги надходить від вільхівчан, які на даний час проживають поза межами України, але душею залишаються зі своєю Батьківщиною.

Кожен допомагає тим, чим може і як може. До спільної справи залучені також молодь і діти. У Катехитичній школі, яка діє при храмі св. пр. Іллі, виготовляють вервиці та вітамінні набори для військових. А учасники гуртка з релігійного краєзнавства підготували патріотичну пісню для підняття бойового духу наших захисників. Тому кожен житель с. Вільхівка перебуває на своєму місці та з глибокою вірою прокладає шлях до перемоги нашої Вітчизни у цій війні.

Повідомив о. Михайло Луців