Не даремно в народі кажуть, як зустрінеш Новий рік так і проведеш, початок нового року - перше січня, стало особливим і неповторним у селі Маркова, Солотвинського протопресвітеріату, Івано-Франківської Архиєпархії тому, що з ініціативи пароха о. Володимира Вишнівського у наше село прибула чудотворна ікона Матері  Божої  «Ласкавої Богородчанської».

Для Цариці миру відкрили навстіж двері два храми: Різдва Івана Христителя та Трьох Святителів, котрі є духовними фортецями богопочитання  нашого села.  Протягом двох тижнів  парафіяни і  бажаючі з  навколишніх сіл та міст приходили, щоб приклонитися до чудотворної ікони і кожен в своєму намірі попросити і подякувати Богородиці за вислухані молитви.

Особливе Різдво Христове, котре вже увійшло в історію кожного нашого серця, наших родин, як можливість доторкнутися до реального джерела чуда-зцілення, чудотворної ікони.  Надзвичайно  приємно спостерігати за маленькими дітьми, котрі дивляться на ікону з таким захопленням і цікавістю шепчуть молитву, серце переповнюється радістю і вірою, що Богородиця вислухає молитви, і в Україні,  на сході настане довгоочікуваний мир.

Так хочеться, щоб старенькі натруджені руки не стискали на молитві вервецю з сльозами на очах, а зустріли глибоку старість з мирним небом над головою, та щоб ніхто і ніколи не проводжав своїх рідних в АТО. Саме такі намірення на Божественних  Літургіях, молебнях виголошував парох  о. Володимир та отці, що були запрошені на спільну молитву в прошеннях молились за усіх полеглих, за волонтерів та за всіх Героїв наших днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний вертеп за участі дітей парафії Різдва Пресвятої Богородиці

Ні сильний мороз, ні сніг не став на заваді бажаючим помолитися і прикластися з своїми немочами до ікони Богородиці «Ласкавої Богородчанської».  

Повідомила п. Леся Гоголь